Povestea incredibilă a botoșăneanului Sebastian Dobrincu, cel mai tânăr milionar român: Pentru cei care se întreabă: nu, nu sunt un copil de bani gata!

Probabil numele Sebastian Dobrincu nu-ți spune foarte multe în acest moment, dar privește-l cu atenție, vei auzi multe despre el de acum încolo! Născut în Botoșani, adolescentul de doar 21 de ani, un geniu al IT-ului, a devenit cel mai tânăr milionar din Silicon Valley. Iar acum se pregătește să devină unul dintre cei mai tari artiști de la noi, avându-l alături pe Marius Moga.

Sebastian, eu sunt născută înainte de Internet, te rog să mă crezi că nici măcar nu pot înțelege exact cu ce te ocupi. Ce scrie pe cartea ta de vizită?

Aud foarte des asta, deci stai liniștită! (râde) Ca abilități profesionale, sunt inginer software, care cu timpul a devenit antreprenor.

Primul lucru pe care îl aflăm când îți căutăm pe Google numele: ești cel mai tânăr milionar din Silicon Valley. Cum ai reușit, care a fost traseul dintre Botoșani și Silicon Valley?

Povestea e mult mai amplă, dar pe scurt – m-am născut în Botoșani în 1998. La vârsta de 2 ani, eu și familia mea ne-am mutat în București, unde am copilărit și locuit până la vârsta de 17 ani, când m-am mutat în America, pentru a mă canaliza pe a crește exponențial business-ul pe care îl începusem din liceu.

Ca să fiu cinstită, întrebarea care ne încearcă pe majoritatea în acest context, la prima vedere, este „cine sunt părinții tăi?

Târziu mi-am dat seama că există preconcepția asta cum că majoritatea tinerilor de succes provin din familii înstărite, influente sau bine conectate. Nu a fost și cazul meu, în schimb am fost binecuvântat cu cei mai minunați părinți, care, în simplitatea și modestia lor, au știut să îmi inspire valori morale care m-au făcut cine sunt astăzi. Deci pentru cei care se întreabă, nu, nu sunt un copil de bani gata. M-aș considera exact opusul. Am origini foarte modeste, dar ambiție și determinare de neoprit.

Ce face un tânăr de 21 de ani cu atâția bani în cont? Pe ce cheltuiești, în ce investești, pe ce risipești?

Tocmai pentru că am pornit de jos, parcursul meu în viață m-a învățat valoarea banului și, mai presus de orice, să nu devin un adult materialist. Încă de la primii mei bani am reinvestit câștigurile, știind că ăsta este singurul mod de a crește exponențial. Fie că îi reinvestesc în mine sau în deal-uri cu risc mare.

Cum ai ajuns de la coding la muzică? De ce îți dorești să te afirmi și ca muzician?

Muzica a fost prima mea dragoste, încă dinaintea antreprenoriatului, însă momentul oportun s-a ivit în afaceri, așa că a trebuit să pun pe pauză pasiunea mea muzicală. Sunt fericit însă că am ajuns într-un punct al vieții mele unde timpul îmi permite să mă întorc și să fac performanță și în vechea mea dragoste, muzica.

Sursa: Viva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *