Veniturile totale estimate pe 2011 se cifreaza la 158,1 milioane lei, fata de 163,3 milioane in anul 2010. Municipalitatea si-a propus sa cumuleze din impozite si taxe locale 34,1 milioane lei, dupa ce anul trecut a incasat 30,34 de milioane de lei (adica 92% din estimari). La acestea se adauga 40,1 milioane lei reprezentand cote si sume defalcate din impozitul pe venit.
O alta sursa care intregeste veniturile pe anul in curs este data de sumele defalcate din TVA pentru finantarea cheltuililor descentralizate la nivelul municipiului, reprezentand 53 de milioane de lei. Aici intra cheltuielile de personal in invatamant care se cifreaza la 49,5 milioane lei, finantarea drepturilor asistentilor personali ai persoanelor cu handicap (2,4 milioane lei), finantarea altor cheltuieli – 1,06 milioane lei. Tot la capitolul venituri sunt incluse sumele defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetului local – 3,38 milioane lei, pentru drumuri – 250 de mii de lei, fonduri externe nerambursabile – 4,48 milioane lei si imprumutul bancar pentru investitii – 22,6 milioane lei.
Din cheltuielile totale de 158,1 milioane lei, 121,9 milioane lei au fost repartizati pe sectiunea functionare, iar 36,1 milioane lei pentru dezvoltare.
Tot in acest an vor trebui platite rate de peste sapte milioane de lei si dobanzi de trei milioane de lei la imprumuturi.
Subventii acordate de municipalitate
Producatorul de energie termica va primi in acest an subventie de la bugetul local de 11,5 milioane lei, suma foarte mare in opinia unor consilieri din opozitie.
Si subventia pentru transportul in comun este semnificativa, reprezentand doua milioane de lei. In acest an va fi sprijinit sectorul neguvernamental cu 1,6 milioane lei, iar pentru reparatii curente la strazi, marcaje rutiere si realizarea de indicatoare rutiere suma alocata este de patru milioane de lei.
Finantarea structurilor care activeaza in domeniul asistentei sociale va presupune un efort financiar de 5,1 milioane lei.