FC Botosani are sanse de promovare

Echipa FC Botosani, aflata acum pe locul IV in clasament, cu 25 de puncte, are cel mai bun culoar de promovare in prima divizie din istoria sa. Si asta pentru ca formatia de pe locul al doilea al clasamentului, Sageata Stejaru Navodari, care are deja 34 de puncte, nu poaste promova in prima liga. Federatia Romana de Fotbal a decis, luni, ca Sageata are interdictie la promovare timp de trei ani.

"În urma verificărilor efectuate rezultă că, într-adevăr, în anul 2009 CS SĂGEATA STEJARU a obţinut dreptul de participare în Liga a 2-a fără a fi respectat principiul meritului sportiv.  În concluzie, CS SĂGEATA NĂVODARI nu are dreptul de a participa într-o categorie competiţională superioară pentru o perioada de 3 ani competiţionali începând cu sezonul 2009 – 2010", se arata in decizia FRF.

Sansele sunt de partea botosanenilor in conditiile in care si echipa de pe locul 3, Concordia Chiajna, s-a reorganizat, in urma fuziunii cu Unirea Urziceni. Asta inseamna ca jucatorii de baza ai formatiei vor evolua in prima echipa, iar a echipa de liga a doua va ramine fara obiectiv. Totodata, formatia de pe locul V, Viitorul Constanta, nu are nici ea drept de promovare, pentru ca a cumparat, acum doi ani, locul in liga secunda.

Castilio.JPG