Mii de botoșăneni lăsați fără medic de familie. Care sunt comunele fără medic!

Nu mai puțin de șapte comune din județul Botoșani au rămas fără medici de familie, după ce aceștia au plecat fie să profeseze în afara țării, fie au renunțat de bună voie și s-au îndreptat spre alte zone mai apropiate de orașe.

Este vorba de comunele Manoleasa, Adășeni, Broscăuți, Vorniceni, Dimăcheni, Viișoara și  Avrămeni, unde locuitorii sunt nevoiți să străbată kilometri către cabinetele medicilor de familie din zonele limitrofe pentru o rețetă sau un consult.

În cinci dintre aceste comune, situația persistă de doi ani. Posturile sunt date spre ocupare, însă nu se prezintă nimeni.

Până acum nu s-au prezentat la post deoarece valoare punctului era mică. Din acest an a crescut și așteptăm să vină și medici. Situația din județul Botoșani nu este atât de tragică, față de alte județe din țară. Medicii mai au posibilitatea ca în aceste comune să-și facă puncte secundare de lucru, unde să ofere consultații 10 ore pe săptămână, în afara programului”, a declarat Carmen Nicolau, președintele Casei Județene de Asigurări de Sănătate Botoșani.

De altfel, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Botoșani au tras un semnal asupra faptului că în localitățile amintite se fac și vaccinările mai greu, din lipsă de medici. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *