Consilierul județean Mirela Saucă: Medicii care au plecat de la Secția Săveni au plecat pentru că erau pur și simplu epuizați. Creșterea salariilor medicilor nu este suficientă pentru a-i păstra

Consilierul județean al PNL Mirela Saucă a atras atenția, în ședința de Consiliu Județean, asupra faptului că medicii sunt pur și simplu epuizați, iar creșterea salariilor acestora nu este suficientă pentru a-i determina să rămână în spital. 

Saucă afirmă că secția exterioară de la Săveni a ajuns în situația în care este acum fiindcă s-a confruntat întotdeauna cu o lipsă acută de medici.

Fiecare cetățean are dreptul la servicii medicale de calitate, iar calitatea  actului medical este dată de prezența medicului, obligatoriu. Dincolo de aprecierile colegului meu am reținut faptul că CA a solicitat conducerii Spitalului Județean un proiect de restructurare a acelei secții, termenul era 20 septembrie, nu știu dacă planul acela cu trei variante de restructurare a Secției Săveni a ajuns pe masa CA, eu sper că da. Mi-aș dori să aflu și eu care sunt variantele acelea, sunt foarte interesată fiind locuitor acolo și văzând problemele cu care se confruntă pacienții în fiecare zi, cu problemele medicale pe care le au. Ideea este că constatăm cu toții, din păcate, că creșterea salariilor medicilor nu este suficientă pentru a-i păstra sau a-i aduce la unitățile medicale. Oamenii aceștia vor mai mult decât atât și mi se pare normal. Medicii care au plecat de acolo au plecat pentru că erau pur și simplu epuizați”, a spus Mirela Saucă.

Un consilier județean cere înlocuirea membrilor din Consiliul de Administrație al Spitalului Județean

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *