Un consilier județean cere înlocuirea membrilor din Consiliul de Administrație al Spitalului Județean

Consilierul județean al PNL, Radu Anton, a cerut, joi, în ședința de Consiliu Județean, analizarea activității Consiliului de Administrație al Spitalului Județean Botoșani, ca urmare a funcționării deficitare a secției de la Săveni. El a cerut chiar înlocuirea membrilor CA.

Sunt două aspecte negative de nefuncționare sau de funcționare proastă a managementului sănătății în județul Botoșani. […] La secția exterioară Săveni este organizat un punct de lucru al laboratorului de imagistică medicală și computer tomograf, dar acest sistem, acest laborator, sau mai bine zis personalul care deservește secția exterioară Săveni nu poate să facă și interpretările necesare. Din raportul acesta de control rezultă că aparatul permite instalarea unui software pentru telemedicină, ca el să poată fi interpretat de către medicii specialiști, dar nu există. Referitor la structura organizatorică, încă din 2011 există o structură care nu poartă decât semnătura și ștampila Consiliului Județean, fără alte avize necesare de la Ministerul Sănătății, inclusiv ca acestea să fie însușite de managementul Spitalului Județean”, a spus consilierul județean.

El a precizat că în urma raportului făcut de comisie, Spitalul Mavromati a fost sancționat cu 5.000 de lei pentru nerespectarea reglementărilor legale privind munca în schimburi și planificarea medicilor, „în schimb, faptul că Consiliul Județean nu a asigurat finanțarea necesară când a fost solicitat să încadreze posturile de medici…[…] Din punctul meu de vedere, ca să fiu succint, Consiliul de Administrație al Spitalului Județean nu-și respectă obligațiile stabilite prin norme și față de asta. Ce să mai spunem, că la spitalul Județean nu există acel plan strategic, de dezvoltare și funcționare a tuturor secțiilor spitalului? […] Cer să fie analizată activitatea Consiliului de Administrație și dacă este nevoie inclusiv înlocuirea persoanelor de acolo pentru că am observat că cel puțin una dintre persoane este angrenată în foarte multe activități pe lângă postul de bază în aparatul de specialitate al Consiliului Județean este și președinte de CA și în Adunarea Generală Acționarilor de la Nova apaserv, și responsabil de Serviciu de gunoi. Are timp fizic această persoană să-și îndeplinească toate obligațiile?”, a adăugat Radu Anton.

One thought on “Un consilier județean cere înlocuirea membrilor din Consiliul de Administrație al Spitalului Județean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *