Prefectul Dan Șlincu: Vom solicita revocarea hotărârii de delegare a gestiunii serviciului public de salubrizare și deszăpezire a municipiului Botoșani

Prefectul județului Botoșani, Dan Șlincu, a declarat, joi, că va cere revocarea HCL 218 privind stabilirea modalității de delegare a gestiunii serviciului public de salubrizare și deszăpezire a municipiului Botoșani.

El spune că în acest caz nu au fost respectate prevederile legale privind modalitatea de adoptare a hotărârii, respectiv nu s-a respectat procedura de adoptare, drept pentru care nu va da aviz de legalitate.

Consiliul Concurenței ne transmite că nu necesită avizul autorității de concurență în temeiul legii această hotârâre. Consiliul Local prin această hotărâre a aprobat alegerea modalității de gestiune ca fiind cea directă, fără a adopta măsura atribuirii efective către operatorul Urban Serv. Ei urmează să mai dea o hotărâre. Nu au fost respectate prevederile legale privind modalitatea de adoptare a hotărârii, deci nu a fost aprobată procedura. În cazul acesta, noi vom solicita revocare”, a precizat prefectul județului Botoșani. 

Se complică lucrurile la Urban Serv. Atribuirea directă a contractului de salubrizare a municipiului Botoșani este ilegală

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *