Vameș reținut pentru luare de mită. Cât i-a cerut unui om de afaceri pentru a intra în țară cu obiecte funerare

Un vameș din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stamora Moravița a fost reținut pentru 24 de ore, luni, de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Timișoara. Daniel Sorin Avram este cercetat pentru trei infracțiuni de luare de mită.

În zilele de 04 și 12 septembrie 2019, inculpatul Avram Sorin Daniel, în calitatea menționată mai sus, a pretins și primit de la o persoană, om de afaceri, suma totală de 100 de euro pentru a-i permite intrarea în România cu mai multe obiecte funerare.

Pentru a-l determina să remită sumele de bani, vameșul i-a pus în vedere omului de afaceri că are posibilitatea să îi aplice sancțiunea confiscării mărfurilor transportate.

Ulterior, în ziua de 16 septembrie 2019, pentru același motiv, lucrătorul vamal a mai pretins de la același om de afaceri suma de 150 de euro.

După mai multe negocieri, suma finală care i-a fost remisă inculpatului Avram Sorin Daniel a fost de 70 de euro, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

La data de 17 septembrie 2019, inculpatul este prezentat Tribunalului Timiș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”, spun procurorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *