Ei sunt interlopii care obligau tinerele să se prostitueze în apartamente din Botoșani. Ce metode foloseau pentru a le ține la cheremul lor

Lovitura grea incasata de clanul Gangal. Doi dintre membrii clanului au fost retinuti dupa ce oamenii legii au reusit sa arate ca acestia au racolat si au fortat se se prostitueze mai multe tinere, inclusiv în apartamente din Botoșani. Mai precis, la data de 12.09.2019, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Iasi au dispus retinerea pentru o perioada de 24 de ore a inculpatilor Gangal Constantin si Gangal Bogdan-Costel, pentru savârsirea infractiunilor de trafic de minori si trafic de persoane.


“În fapt s-a retinut ca, începând cu anul 2018, inculpatii Gangal Constantin si Gangal Bogdan-Costel, prin inducere în eroare si constrângere, au recrutat mai multe persoane de sex feminin, dintre care si o minora, pe care le-a transportat, transferat si exploatat prin obligarea la practicarea prostitutiei în municipiul Iasi si în municipiul Botosani, precum si în mai multe orase din Marea Britanie (Leeds, Bolton, Chester si Preston)”, au precizat procurorii DIICOT.

În urma cercetarilor efectuate în cauza, s-a stabilit faptul ca victimele erau adapostite în diferite apartamente închiriate, unde erau abuzate verbal si fizic de catre inculpati, pentru a le determina sa practice prostitutia. Atunci când una dintre victime refuza acest lucru, era constrânsa prin mai multe metode, fiind lipsita de libertate si interzicându-i-se sa comunice cu familia. În vederea exploatarii sexuale a victimelor, inculpatii au publicat mai multe anunturi pe diferite site-uri de profil.

Gangal Constantin si Gangal Bogdan-Costel, pentru o perioada de 30 de zile. Fata de un alt inculpat, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iasi au dispus masura controlului judiciar pentru o perioada de 60 de zile.” Politistii din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Iasi, sub coordonarea procurorului D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iasi, au efectuat o perchezitie domiciliara pe raza municipiului Iasi, punând în executare 3 mandate de aducere. Actiunea a urmarit documentarea activitatii infractionale a 3 barbati, banuiti de comiterea infractiunilor de trafic de persoane si trafic de minori, care ar fi actionat atât în România, cât si în Marea Britanie. Începând cu anul 2018, acestia ar fi dezvoltat o retea de trafic de persoane, reusind sa recruteze si sa exploateze sexual 4 tinere, dintre care si o minora. Barbatii ar fi recrutat, cazat, transportat si supravegheat zilnic tinerele, organizând activitatea de prostitutie prin închirierea de spatii special destinate. Clientii ar fi fost racolati prin publicarea de anunturi pe diferite site-uri de profil”, au precizat reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean Iasi.
În cauza, se desfasoara cercetari sub aspectul savârsirii infractiunilor de trafic de persoane si trafic de minori, fapte pentru care legea prevede o pedeapsa între 5 si 12 ani închisoare. Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale. Actiunea a fost efectuata cu sprijinul ofiterilor de politie judiciara din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Iasi. “Facem precizarea ca pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiaza de drepturile si garantiile procesuale prevazute de Codul de procedura penala, precum si de prezumtia de nevinovatie”, au mai precizat procurorii.          

Sursa: bzi.ro                        

Tinere bătute și obligate să se prostitueze în diferite apartamente din Botoșani. Cum erau racolate fetele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *