Tinere bătute și obligate să se prostitueze în diferite apartamente din Botoșani. Cum erau racolate fetele

Joi, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iași au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților G.C. și G.B.C., pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori și trafic de persoane.

În fapt s-a reținut că, începând cu anul 2018, inculpații G.C. și G.B.C., prin inducere în eroare și constrângere, au recrutat mai multe persoane de sex feminin, dintre care și o minoră, pe care le-a transportat, transferat și exploatat prin obligarea la practicarea prostituției în municipiul Iași și în municipiul Botoșani, precum și în mai multe orașe din Marea Britanie (Leeds, Bolton, Chester și Preston).
În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că, victimele erau adăpostite în diferite apartamente închiriate, unde erau abuzate verbal și fizic de către inculpați, pentru a le determina să practice prostituția. Atunci când una dintre victime refuza acest lucru, era constrânsă prin mai multe metode, fiind lipsită de libertate și interzicându-i-se să comunice cu familia.
În vederea exploatării sexuale a victimelor, inculpații au publicat mai multe anunțuri pe diferite site-uri de profil.

La data de 12 septembrie, Tribunalul Iași a dispus arestarea preventivă a inculpaților G.C. și G.B.C., pentru o perioadă de 30 de zile.
Față de un alt inculpat, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iași au dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Iași, potrivit DIICOT.

One thought on “Tinere bătute și obligate să se prostitueze în diferite apartamente din Botoșani. Cum erau racolate fetele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *