Povestea botoșăneanului căruia mama i-a salvat viața. De 18 ani era chinuit de boală

Un barbat in varsta de 38 de ani, din judetul Botosani, a primit o sansa nesperata, pentru a duce din nou o viata normala. Mana de ajutor i-a fost intinsa chiar de catre propria mama, iar medicii ieseni au facut o noua interventie chirurgicala de succes. Pacientul urma sedinte de dializa de peste un an de zile si tot de atunci s-a incercat identificarea unui potential donator, scrie Bzi.ro.

Pacientul suferea de diabet zaharat de cand avea varsta de 20 de ani. Intr-un final, in urma testelor si analizelor efectuate, s-a stabilit ca mama acestuia, in varsta de 61 de ani, poate dona un rinichi pentru fiul ei. Astfel, in cursul zilei de marti, pacientul a fost introdus in sala de operatie. Medicii ieseni au efectuat interventia, care este considerata un adevarat succes.

„In cursul zilei de marti, la Spitalul Clinic «Dr. C. I. Parhon» din Iasi s-a efectuat o noua interventie de transplant renal, de la donator viu. De aceasta data, beneficiarul este un pacient in varsta de 38 de ani, din judetul Botosani, care a primit un rinichi de la mama lui. Este vorba despre o femeie in varsta de 61 de ani, despre care s-a stabilit ca este compatibila cu pacientul, in urma testelor si analizelor care s-au efectuat. Este vorba despre interventia cu numarul 13, efectuata pe parcursul anului 2019, la Centrul de Transplant Renal de la Spitalul «Parhon» din Iasi. Interventia este o reusita, pacientul fiind internat. Acesta se recupereaza si speram intro evolutie buna”, precizeaza dr. Ionut Nistor, medic primar nefrolog, purtator de cuvant al Spitalului Clinic „Dr. C. I. Parhon” din Iasi.

Un an de zile, pacientul a fost supus sedintelor de dializa, metoda care, desi este chinuitoare, prelungeste viata pacientului, chiar daca scade calitatea traiului intr-un mod vizibil. De mentionat este faptul ca ultimul transplant renal a fost efectuat la Iasi pe parcursul lunii iunie, atunci avand loc si ultima interventie efectuata cu ajutorul unui donator cadaveric.

„Pacientul care a beneficiat de interventia de tranplant renal facea sedinte de dializa de aproximativ un an de zile. Totodata, acesta era bolnav de la varsta de 20 de ani, suferind de diabet zaharat de tip 1. Ultimul transplant renal a fost efectuat pe parcursul lunii iunie, tot in aceasta perioada datand si ultimul transplant de rinichi de la donator cadaveric. Speram ca, in continuare, sa efectuam astfel de interventii si sa fie identificati donatori„, adauga dr. Ionut Nistor, medic primar nefrolog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *