În sfârșit! Casa Memorială ”George Enescu” din Liveni, reabilitată cu fonduri europene. Ce valoare are proiectul

casa memoriala george enescu liveniCasa Memorială ”George Enescu” din Liveni va fi reabilitată cu fonduri europene. Este vorba de un proiect în cadrul Programul Operațional România-Republica Moldova 2014-2020, care are o valoare de 1,36 milioane euro și care presupune reabilitarea în totalitate a casei memoriale.

Aurel Melniciuc, directorul Muzeului Județean, a declarat că proiectul a fost admis cu un punctaj mare, 162,5 puncte din 180 posibile.

Reabilitarea presupune refacerea completă  a clădirii Casei memoriale de la Liveni, refacerea împrejmuirii, tot ce înseamnă dotări, utilități, apă canalizare și încălzire, pentru că acolo încălzirea se face doar cu o sobă pe lemne. De asemenea, va fi amplasată o scenă unde vor avea loc activități cu publicul, sperăm să aducem și o componentă a Festivalului George Enescu de la București. Sperăm că acest proiect va repune în centrul atenției Casa George Enescu. ”, a precizat Melniciuc.

Contribuția Muzeului Județean este de 424 mii euro, la care se va adăuga contribuția Consiliului Județean de 47 mii euro. 

Casa Memorială ”George Enescu” de la Liveni se află într-o stare deplorabilă, în ultimii ani fiind făcute mai multe demersuri de către politicienii locali pentru obținerea de fonduri de la Ministerul Culturii.

În anii 90-2000, clădirea a beneficiat doar de mici reparații. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *