Sâmbătă va avea loc la Dorohoi unul dintre cele mai importante evenimente culturale ale anului: „Enescu 138”

Un eveniment cultural de excepție va fi organizat la Dorohoi cu prilejul împlinirii a 138 de ani de la nașterea marelui compozitor botoșănean George Enescu. “Enescu 138” va avea loc pe data de 17 august 2019, începand cu ora 17.30, în incinta Muzeului Memorial „George Enescu” din Dorohoi, intrarea publicului la eveniment fiind liberă.

Manifestarea va fi realizată de către Muzeul Județean Botoșani în colaborare cu Asociația Klavier Art și cu implicarea antreprenorului botoșănean Ștefan Silion, în calitate de curator.

Antreprenorul botoșănean nu se află la prima implicare de acest gen. În anul 2016, Ștefan Silion a realizat, în parteneriat cu Samsung România, un proiect cultural, în premieră pentru județul Botoșani, care a constat în digitalizarea Muzeului Memorial George Enescu Dorohoi, prin donarea de echipamente moderne și lansarea aplicației „Acasă la Enescu”.

Mă bucur să pot continua campania pe care mi-am propus-o inițial de promovare a valorilor culturale ale județului Botoșani. Îmi doresc și fac eforturi să obțin implicarea tot mai activă a mediului de afaceri în această direcție. Invit pe această cale oamenii de afaceri să susțină proiecte ce constau în promovarea moștenirii noastre culturale și, de asemenea, lansez, în numele tuturor organizatorilor, invitație către locuitorii județului și nu numai ai județului să ia parte la evenimentul din 17 august”, a declarat Ștefan Silion.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *