Directorul Locativa, despre vânzarea locuințelor din Centrul Vechi: Prețul de vânzare s-a stabilit conform legii

cladiri din Centrul Vechi ale Rapsodia Conf SA BotosaniReprezentanții societății Locativa susțin că vânzarea locuințelor din Centrul Vechi s-a făcut cu respectarea legii. Florinel Gornea, directorul Locativa, susține că întreaga activitate a societății, inclusiv operațiunile de vânzare a spațiilor cu destinația de locuință, este guvernată de actele constitutive și că pentru fiecare înstrăinare de locuințe din imobilele vechi, naționalizate, municipalitatea a emis înscrisuri doveditoare privind situația juridică a acestor imobile, iar prețul încasat a fost transferat în condițiile legii la bugetul local.

Declarațiile au fost făpcute, după ce viceprimarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a declarat într-o ședință de Consiliu Local că locuințele din Centrul Vechi au fost vândute fără acordul Consiliului Local, la un preț modic, de 10.000 euro.

Concret, în cazul celor trei locuințe din Botoșani la care s-a referit viceprimarul Cosmin Andrei, chiriașii deveniți proprietari prin cumpărarea în condițiile legii sunt persoane cu un venit modest, care au putut achiziționa locuințele atunci când au reușit să agonisească sumele catalogate public, cu nonșalanță, drept ”modice”. Nu este vorba așadar, în niciun caz, de o situație comparabilă cu cea a unor politicieni deveniți demnitari ai statului român care au achiziționat locuințe construite prin ANL la prețuri extrem de avantajoase, situații la care domnul viceprimar Andrei nu a făcut niciodată referire în aceiași termeni”, susține Gornea.

Potrivit acestuia, prețul de vânzare a imobilelor din categoria celor înstrăinate de Locativa SA către chiriași este stabilit strict conform algoritmilor prevăzuți de legislația în vigoare.

Dacă aceste prețuri sunt considerate prea mici, viceprimarul Cosmin Andrei poate uza de calitatea sa de om politic, membru al partidului de guvernământ și coleg de organizație cu un număr important de parlamentari, în vederea modificării legilor în cauză. Opțiunea încălcării prevederilor legale nu poate exista pentru noi, ca societate din subordinea CL, după cum, în principiu, nu ar trebui să existe pentru nicio entitate juridică și niciun cetățean român, indiferent de poziția pe care o ocupă la un moment dat. Pentru Locativa există doar opțiunea de aplicare cu strictețe a legii, chiar și cu riscul de a deveni obiectul unor acuze politicianiste ale celor care, în fapt, au toate pârghiile pentru modificarea legilor care li se par a fi injuste”, mai spune directorul Locativa.

Un viceprimar acuză societatea Locativa că a vândut apartamente în Centrul Vechi cu 10.000 euro: Am văzut contracte de vânzare-cumpărare care m-au șocat

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com