Un viceprimar acuză societatea Locativa că a vândut apartamente în Centrul Vechi cu 10.000 euro: Am văzut contracte de vânzare-cumpărare care m-au șocat

monument centrul vechi, maior ignat, stiri, botosaniViceprimarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, aduce acuze la adresa reprezentanților Locativa, societate afla în subordinea Consiliului Local. El spune că societatea a vândut apartamente de 70 mp din Centrul vechi la sume derizorii, de 10.000 euro, fără a avea și acceptul Consiliului Local și capacitatea de a vinde astfel de imobile.

El a cerut, luni, în ședința de Consiliu Local să se analizeze contractele de vânzare-cumpărare, pe care le consideră nule, și să se recupereze bunurile vândute.

Am văzut contracte de vânzare -cumpărare care m-au șocat. Locativa a vândut apartamente în Centrul Istoric, fără să aibă capacitatea să vândă.  Deși Locativa a primit doar gestiunea spațiilor din Centrul istoric, apartamente de 70 mp s-au vândut cu 10 mii euro. Cred că este cel mai grav lucru pe care l-am întâlnit de când activez în Primăria municipiului Botoșani. Nu știu câte spații s-aui vândut în Centrul istoric și în alte zone ale municipiului  și consider că ar fi trebuit întrebat Consiliul Local. Sunt dezbateri aprinse atunci când apar sume deriozorii, dar când discutăm de apartamentele din clădirile monument istoric, nu. S-au vândut cu 10.000 euro unor chiriași care nu aveau capacitatea să le cumpere și au făcut aceste contracte șo evaluările într-o formă care, nu vreau să fac acuze, dar cred că poate avea nunanțe în care se poate da cu subsemnatul. Consider că este urgent să analizăm aceste contracte și să recuperăm aceste bunuri, pentru că eu consider contractele nule și trebuie să acționăm în instanță”, a declarat Cosmin Andrei.

Acesta a inițiat un proiect de Hotărâre de Cosiliu Local privind modificarea Regulamentului de organizare și funcționare al Serviciului public de administrare a fondului locativ.

Am venit cu un regulament, pentru a se cere și votul Consiliului Local în vânzarea locuințelor, să stopăm fenomenul măcar începând de astăzi, să nu se mai vândă nimic în municipiul Botoșani fără să treacă prin Consiliul Local”, a adăugat viceprimarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *