Un medic de familie din Botoșani a rămas, pentru a doua oară, fără contract cu Casa de Asigurări de Sănătate

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Botoșani nu mai are contract cu cabinetul unui cunoscut medic de familie, de la 30 iunie. Este vorba de medicul de familie din comuna Avrămeni, Romică Coșovanu, care se află în această situație pentru a doua oară, în decurs de câteva luni.

Prima dată, medicul a cerut încetarea contractului cu instituția de asigurări în luna aprilie și urmare a faptului că era cercetat într-un dosar pentru fals intelectual și obținere ilegală de fonduri, însă, ulterior și-a făcut o altă firmă și a intrat din nou în contract cu CAS Botoșani.

Numai că între timp CAS Botoșani a primit hotărârea judecătorească cu condamnare, drept pentru care contractul nu a mai fost prelungit.

De la 30 iunie, contractul i-a încetat de drept și nu i-a mai fost prelungit pentru că între timp am primit hotărâre judecătorească, din care rezultă că  procesul s-a desfășurat în procedura recunoașterii vinovăției. Deci, chiar dacă are drept de apel, recunoașterea vinovăției are efect juridic, apelul nu poate schimba lucrul acesta. Contractul cu domnul doctor nu a mai fost prelungit, pentru că dânsul este condamnat, iar în acest caz, conform Statutului CNAS,  la artic.36, persoanele care au produs prejudicii, nu mai pot intra în relații contractuale cu Casa de Asigurări. Nici persoanele, nici firmele”, a declarat Carmen Nicolau,

La cabinetul din Avrămeni erau înscriși peste 3.500 de pacienți. Asigurații nu au altă alternativă, până la venirea unui alt medic în localitate, decât să se adreseze medicilor de familie din zonele limitrofe

Doi medici din Botoșani, condamnați pentru că ar fi falsificat rețete și bilete de trimitere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *