Doi medici din Botoșani, condamnați pentru că ar fi falsificat rețete și bilete de trimitere

medic familie, stiri, botosaniDoi medici din Botoșani au fost condamnați, luni, de judecătorii Tribunalului Botoșani, după ce ar fi falsificat rețete medicale, dar și bilete de trimitere, pentru a încasa mai mulți bani de la Casa de Asigurări de Sănătate. Este vorba de medicul Romică Coșovanu, medicul de familie din județul Botoșani cu cei mai mulți pacienți înscriși pe listă, care a primit o pedeapsă de un an și patru luni de închisoare cu suspendare.

De asemenea, medicul Carmen Răgoșcă (fostă Văculișteanu) a primit o pedeapsă similară, de un an și patru luni de închisoare cu cuspendare.

În același dosar, firma Redmedica Santex SRL, implicată și ea în obținerea ilegală de fonduri, a fost condamnată la o amendă penală de 16.000 de lei.

Vă reamintim că în luna noiembrie a anului trecut Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată a medicului din Avrămeni – cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de obţinere ilegală de fonduri şi fals intelectual, ambele în formă continuată, societatea pe care o deține– cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de obţinere ilegală de fonduri în formă continuată şi un medic din municipiul Botoşani – cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la obţinere ilegală de fonduri şi fals intelectual, ambele în formă continuată.

Condamnarea instanței din Botoșani nu este definitivă.

Citește și:

Ce spune medicul de familie acuzat de fals intelectual și obținere ilegală de fonduri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com