Cum a ajuns firma unei botoșănence de 83 de ani să obțină un contract de 45.000 de euro cu Primăria Capitalei. Explicațiile celor de la Primărie

Firma unei bătrâne de 83 de ani, din județul Botoșani, a obținut contracte de peste 45.000 de euro, de la firma de dezinsecție a Primăriei Capitalei.

Societatea Meta Protector Ind S.R.L. a fost înfiinţată în octombrie 2018 de Maria Chiru din comuna Albeşti, judeţul Botoşani. Femeia, născută în 1936, este şi administratorul firmei.

Joi, compania Eco Igienizare a transmis precizări către Libertatea.

Potrivit acestora, legerea firmei furnizoare pentru echipament de protecție destinat angajaților Eco Igienizare s-a făcut potrivit prevederilor legale, afirmă Primăria Capitalei în dreptul la replică.

„Alegerea firmei Meta Protector Ind SRL, furnizorul echipamentelor de protecție s-a făcut, cu respectarea tuturor prevederilor legale, prin achiziție publică. Au fost respectate toate etapele unei astfel de proceduri, de la ridicarea ofertei în platforma SICAP, până la finalizarea acesteia prin încheierea contractului de achiziție publică. Au fost contactate 4 firme, dintre care 3 au trimis oferte, ulterior toate prezentând la sediu companiei echipamentele solicitate. Angajații companiei au derulat amănunțit procedura de verificare a respectării cerințelor necesare alegerii unui echipament de calitate care să asigure protecția lucrătorilor, care manipulează și lucrează cu substanțe toxice.  Nu au fost semnate 7 contracte, (….) ci un singur contract semnat cu firma Meta Protector Ind SRL, care a câștigat, în mod legal, licitația publică. Vă solicităm să precizați și faptul că, echipamentele se vor livra în funcție de necesitățile companiei, iar plata pentru acest contract se va face pentru fiecare comandă solicitată în parte. Subliniem faptul că principalul obiectiv al Companiei Municipale Eco Igienizare București este asigurarea serviciilor necesare derulării activităţii, şi nu verificarea sediilor sociale în care acestea funcționează sau vârsta acţionarilor.  Mai mult, vă aducem la cunostinţă faptul că legislaţia în vigoare nu condiţionează calitatea de acţionar al unei societăţi de vârsta persoanei care deţine această funcţie”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *