Firma unei bătrâne de 83 de ani, din Botoșani, a încheiat contracte de peste 45.000 de euro cu Primăria Capitalei

Firma unei bătrâne de 83 de ani, din județul Botoșani, a obținut contracte de peste 45.000 de euro, prin încredințare directă, de la firma de dezinsecție a Primăriei Capitalei.

Societatea Meta Protector Ind S.R.L. a fost înfiinţată în octombrie 2018 de Maria Chiru din comuna Albeşti, judeţul Botoşani. Femeia, născută în 1936, este şi administratorul firmei. Până acum a primit, prin încredinţare directă, şapte contracte.

Ziarul Libertatea a descoperit că servicii vitale ale Companiei Municipale EcoIgienizare au fost externalizate, fără licitaţie, către firme obscure.

Echipamentele de lucru şi protecţie sunt cumpărate de la o firmă controlată de o bătrână de 83 de ani din judeţul Botoşani. Contractele descoperite de Libertatea însumează peste 100.000 de euro și au fost acordate doar prin încredinţare directă.

Libertatea a înaintat o solicitare scrisă Primăriei Generale cu privire la contractele acordate prin încredinţare directă celor trei societăţi comerciale. Reprezentanţii municipalităţii au transmis că în cazul primelor două societăţi a fost studiat în prealabil catalogul electronic de achiziţii publice, iar în cazul firmei care vinde echipamente de protecţie decizia acordării contractului s-a făcut după o selecţie de oferte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *