Caniculă la început de iulie. Temperaturile vor ajunge și la 37 de grade

Vremea se încălzește consistent în următoarele zile și la început de iulie va fi caniculă. Temperaturile vor urca și la 38 de grade în unele zone din țară. Temperaturile resimțite vor fi însă și mai ridicate.

Canicula se va instala încă de duminică în cea mai mare parte a țării, iar luni și marți temperaturile vor crește și mai mult, ajungând chiar și la 37 de grade Celsius. În jumătatea nordică, marți, se anunță și furtuni, însă vremea rămâne foarte caldă.

Duminică, 30 iunie:

Vremea se va încălzi faţă de ziua precedentă, iar valorile termice se vor situa în general în jurul mediilor multianuale. Cerul va fi variabil în regiunile estice şi sud-estice şi mai mult senin în rest. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare la munte, în special pe creste, iar pe parcursul zilei pe arii restrânse şi în estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 şi 32 de grade, iar cele minime între 12 şi 21 de grade, uşor mai coborâte în estul Transilvaniei, până spre 8 grade.

Luni, 1 iulie:

Vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a ţării, local caniculară în zonele de câmpie şi de podiş, cu disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi. Cerul va fi mai mult senin, vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, iar pe parcursul zilei şi pe litoral. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 29 şi 36 de grade, iar cele minime se vor încadra între 9 şi 24 de grade.

Marți, 2 iulie:

Vremea se va menţine călduroasă, caniculară în orele amiezii mai ales în zonele de câmpie şi de podiş, unde şi disconfortul termic va fi accentuat. În jumătatea de nord a ţării, în special după-amiaza şi seara, cerul va avea înnorări temporar accentuate şi local se vor semnala intensificări ale vântului, vijelii, averse şi descărcări electrice. Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare punctiform cantităţile de apă vor fi mai însemnate şi vor fi condiţii de grindină. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala doar izolat, cu o probabilitate mai ridicată spre seară şi noaptea. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 29 şi 37 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 şi 23 de grade, potrivit ANM.

Sursa:observator

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com