3 lucruri pe care mamele cool își doresc să le fi știut mai devreme

Maternitatea nu e o joaca. Te va surprinde, te va entuziasma si te va frustra in moduri in care nici nu iti poti inchipui. Un lucru e cert, nimic nu se va intampla asa cum ai planuit tu. In plus, pentru unele mamici, maternitatea vine cu presiune, vine cu presiunea celor din jur si, mai important, vine cu presiunea pe care ti-o impui tu zi de zi.

Vestea buna este ca parintii sunt conceputi pentru a trece printr-un curs de invatare rapida si prind din zbor toate informatiile necesare. Indiferent cat de putin pregatiti sunteti pentru a intra in acest hatis din care nu aveti scapare, intr-un final veti gasi o cale de a face lucrurile mai usoare. 

O mamica cool care a inteles ca nu totul merge ca la carte a decis sa impartaseasca din experienta si din invatamintele ei pe un site dedicat viitorilor parinti. Astfel, am aflat ca exista cu siguranta cateva lucruri pe care mamicile si-ar fi dorit sa le cunoasca mai devreme, pentru a face tranzitia mai usoara

Iata mai jos 3 lucruri pe care mamele cool isi doresc sa le fi stiut mai devreme:

 

  • Nu ai nevoie de toate lucrurile care ti se vand pe piata

 

Pe scurt, ceea ce mamele cred ca bebelusul are nevoie, dar in realitate nu ii foloseste la nimic. Recunoaste! Hainele de bebe care iti fura ochii, accesoriile care sunt prezentate drept un real ajutor in casa si toata mobila cu girafe colorate care se uita gales sunt pe lista de cumparaturi. Si nu vei avea nevoie decat de jumatate sau poate mai putin. Ignorati dispozitivul care promite ca va face copilul mai inteligent si incercati sa gasiti un carucior adaptat nevoilor voastre, dupa o documentare ampla a pietei. Poti da click pe link pentru cele mai utile carucioare de bebelusi, perfecte oricarui tip de parinti. Si spor la cumparaturi destepte!

 

  • Este ok sa ai o viata proprie

 

Iata un secret: nu exista niciun premiu pentru cei mai buni parinti. De asemenea, nu se dau puncte suplimentare pentru ca sunteti acasa in fiecare seara timp de sase ani consecutivi. O noapte afara cu fetele, o zi de cumparaturi, cateva ore petrecute in compania propriei persoane, o dimineata la sala de sport sau un weekend romantic alaturi de partener, toate acestea sunt lucruri esentiale pentru bunastarea si psihicul tau, dar si pentru relatia pe care o dezvolti cu copilul. In timp, izolarea si timpul petrecut doar cu bebelusul te pot salbatici si frustra, iar toate aceste sentimente se pot rasfrange asupra familiei. 

 

  • Nu iti fie frica sa ceri ajutor

 

In ultimul timp se dezvolta o nevoie din ce in ce mai pregnanta de independenta, chiar si in cazul tinerelor mamici. Poate din dorinta de a demonstra ca pot si ca sunt parinti perfecti, tot mai multe cupluri evita sa ceara ajutorul celor din jur, chiar si atunci cand chiar au nevoie. Treptat, proaspetii parinti trebuie sa afle ca ajutorul familiei nu inseamna ca au dat gres. In orice alta cultura, de-a lungul secolelor, a fost nevoie intotdeauna de mai multi oameni pentru a creste un copil. Bazati-va pe bone, pe familie sau prieteni, atat pentru sfaturi cat si pentru a avea un pic de timp liber. Nu este niciodata un lucru rau ca un copil sa aiba mai multi oameni care il iubesc si il ingrijesc.

Tu ce alte lucruri ai invatat in timpul maternitatii?

 

Sursa foto: Shutterstock.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *