Femeie din Botoșani condamnată definitiv pentru că a dat șpagă unui medic

O femeie din județul Botoșani a fost obligată de instanță la muncă în folosul comunității pentru că a dat șpagă unui medic. Maria Prodan a fost condamnată la zece luni de închisoare cu suspendare pentru dare de mită. Totodată, aceasta a fost obligată să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială Botoşani, la Cantina de Ajutor Social sau la Centrul de Plasament „Prietenia” din Botoşani.

Femeia i-a dat șpagă 400 lei pentru o consultație oferită unei rude.

Decizia luată de magistrații Tribunalului Iași a devenit definitivă după o decizie a Curții de Apel Iași.

Botoșăneanca este unul dintre cei patru pacienți condamnați pentru că au dat șpăgi unui medic ieșean, toți primind aceeași pedeapsă.

Medicul este în continuare judecat deoarece nu a recunoscut faptele.  Eugen Valeriu Bitere a fost trimis în judecată după ce, în perioada octombrie 2016 – iunie 2017, acesta, în calitate de medic primar chirurgie cardiovasculară din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare ,,Prof. Dr. I.M. Georgescu”, din Iaşi, a cerut diverse sume de bani de la pacienţi pentru a-i opera pe inimă.

În perioada respectivă, inculpatul a pretins de la peste zece pacienţi, sumele totale de 25.500 de lei şi 4.500 de euro, primind doar o parte din bani”, au precizat reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

One thought on “Femeie din Botoșani condamnată definitiv pentru că a dat șpagă unui medic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *