Prelevare de organe de la o botoșăneancă aflată în moarte clinică. A salvat patru vieți!

operatie, interventie chirurgicala, stiri, botosani, mediciO botoșăneancă aflată în moarte clinică a salvat patru vieţi, după ce rudele sale au fost de acord cu prelevarea de organe şi transplantarea lor. Intervenţia de prelevare a organelor de la femeia de 50 de ani a fost efectuată la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi.

Botoșăneanca se afla internată pe secția ATI a Spitalului Sf Spiridon.  Coordonatorul Centrului Regional de Transplant Iaşi, dr. Raluca Neagu, a declarat că în timpul intervenţiei au fost prelevaţi pentru donare ficatul, rinichii și corneea. Un pacient din județul Suceava, care era în evidenţele unităţii medicale pe lista de aşteptare, a primit ficatul botoșănencei, iar alte două persoane de aproximativ 50 de ani au primit rinichii, în urma unei intervenții făcute de medicii ieșeni.

S-au prelevat ficatul, cei doi rinichi și corneea și având în vedere alocarea regională, de data aceasta totul a rămas aici, s-a făcut inclusiv transplaturile, mai puțin cel de cornee. Despre primitori pot să spun că la rinichi s-au pus la doi pacienți în vârstă de aproximativ 50 de ani, iar ficatul a fost pus unui pacient de 42 de ani din județul Suceava”, a delarat medicul Raluca Neagu.

Transplantul de cornee se va face lunea viitoare în Clinica de Oftalmologie a Spitalului Sf Spiridon din Iași.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *