Nova Apaserv pregătește o nouă scumpire a prețului la apă și canalizare, a doua în acest an

robinet, stiri, apa, botosani, nova apaservTarifele la apă și canalizare vor crește pentru a doua oară în acest an. Reprezentanții societății Nova Apaserv au trimis către Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC) o solicitare privind ajustarea prețurilor la apă și canalizare.

Potrivit reprezentanților operatorului de apă,  majorarea este determinată de creșterea prețului cu 24% a energiei electrice, dar și de creșterea salariului minim pe economie.

Albert Tanasă, directorul Nova Apaserv, susține că situația financiară de la societate nu s-a îmbunătățit, chiar dacă a primit de la Consiliul Județean  4,1 milioane lei.

Banii sunt distribuiți cu scopul pentru care au fost solicitați. Situația financiară rămâne destul de dificilă. Încasările sunt corespunzătoare, dar nu reușim să acoperim creanțele pe care le avem către furnizori. Avem, deocamdată, un deficit și în ceea ce privește tariful la apă și canalizare.  Vom trimite la ANRSC o solicitare pentru creșterea tarifului, motivat de creșterea prețului la energie electrică cu 24% începând cu luna ianuarie  2019. Suntem pe a șasea lună cu o creștere de peste 20%, o creștere de aproape 2 milioane lei în plus, plus că nu s-a avut în vederea nici ajustarea tarifului cu creșterile salariale , respectiv a salariului minim de la 1900 la 2080 lei. Aceste sunt două elemente de cost care vor sta la baza solicitării ajustării tarifului. Creșterea va fi până la 10 bani pe mc”, a precizat Tanasă.

O creștere a prețului la apă și canalizare a fost făcută în luna februarie. Atunci, metrul cub la apă a crescut de la 3,71 lei la 3,96 lei, iar la canalizare de la 2,78 lei la 2,85 lei mc fără TVA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *