Povestea medicului nefrolog venit de câteva săptămâni la Spitalul Județean ”Mavromati”. Și-a chemat soțul din străinătate pentru a se stabili în Botoșani și a profesa ca medic

Și-a chemat soțul din străinătate pentru a se stabili în Botoșani și a profesa ca medic nefrolog. Este povestea unei tinere de 33 de ani, care pr0fesează de trei săptămâni la Spitalul Județean.

Aura Cătălina Grădinaru s-a născut la Botoșani și are 33 de ani. Este căsătorită și are un copil.

A terminat Medicina și nu s-a gândit nicio clipă să meargă și să profeseze într-o țară străină, pe bani mai mulți, ci a ales să salveze vieți la Spitalul Județean.

Din contră, și-a chemat soțul în țară, pentru că acesta lucra în Anglia de trei ani. Și nu a regretat: Aura spune că nu este făcută pentru a lucra în afara țării.

Sunt născută în Botoșani, am familia din Botoșani, soțul este din Botoșani și lucrează aici și clar am vrut să ne întoarcem la Botoșani. Sunt din promoția 2017 și m-am întors din ianuarie 2018 în Botoșani, dar de pe 20 mai sunt angajata Spitalului Județean la Stația de hemodializă. Secția mi s-a părut mai liniștită față de zona de unde vin, am mai lucrat la un centru de dializă, colaborez cu ei în continuare și ca număr de pacienți sunt mai puțini la spital, dar aici sunt urgențele. Nu m-a atras nicio țară străină. Soțul meu a stat trei ani în Anglia, dar nu m-a determninat să mă mut și eu acolo. Eu am fost cea care l-a determinat să se întoarcă în țară. Nu sunt făcută pentru asta”, povestește medicul nefrolog.

Prin venirea celui de-al doilea medic la Secția de Hemodializă, în cel mai scurt timp se va putea lucra în două schimburi, anunță reprezentanții Spitalului Județean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *