Trimisă după gratii! Fosta șefă a Parchetului din Botoșani, condamnată la închisoare cu executare

prim procuror, raluca stancescu, dna, botosani.Fosta șefă a Parchetului din Botoșani, Raluca Stâncescu, a fost condamnată, marți, la închisoare cu executare. Acesta a primit o pedeapsă de patru ani și o lună de închisoare din partea Curții de Apel Târgu Mureș. Fostul prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani a primit și interdicția de a exercita priofesia de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii, însă sentința nu este definitivă.

Stâncescu a fost condamnată la patru ani de închisoare pentru șantaj și la trei luni de închisoare comiterea infracţiunii de instigare la compromiterea intereselor justiţiei. „În temeiul art. 38 alin. 1 cu aplicarea art. 39 alin. 1 lit. b Cod penal contopeşte cele 2 pedepse în pedeapsa cea mai grea de 4 ani închisoare şi adaugă o treime din cealaltă pedeapsă, în final inculpata urmând să execute o pedeapsă de 4 ani şi 1 lună închisoare”, a decis instanța din Târgu Mureș.

Fostul iubit al acesteia, Cătălin Stavără, a fost condamnat și el la trei ani de închisoare cu executare, iar agentul de poliție Constantin Batcă a fost condamnat la opt luni şi zece zile închisoare pentru fals intelectual în formă continuată şi compromiterea intereselor justiţiei.

De asemenea, fostul șef al DGA, Daniel Buliga, a fost achitat în acest dosar.

Fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, Raluca Stâncescu, a fost trimis în judecată, în toamna lui 2017, pentru fapte de corupţie. Potrivit procurorilor DNA, şeful Parchetului împreună cu concubinul său Cătălin Stăvară a constrâns persoană să cedeze un apartament şi o garsonieră unui apropiat al lui Stăvară. Ambii l-ar fi ameninţat pe bărbat că dacă nu va face astfel procuroarea se va folosi de funcţie pentru a deschide mai multe dosare penale.

În paralel, procurorul şef ar fi determinat un poliţist, Constantin Batcă, să îi ofere acces la probele dintr-un dosar unde era inculpat Cătălin Stăvară. Magistratul a vizionat o înregistrare video de la o altercaţie dintr-un pub în care a fost implicat concubinul său. De asemenea, a divulgat înregistrări iubitului dintr-un dosar ce îl viza. O altă faptă reţinută în sarcina sa vizează achiziţia unor bunuri de la firma administrată de iubitul ei, obţinând un folos patrimonial de 697 de lei.

Încadrarea juridică a procurorului este şantaj, instigare la favorizarea făptuitorului, instigarea la compromiterea intereselor justiţiei. divulgare informaţiilor secrete de serviciu şi conflict de interese. În dosar mai este judecat iubitul ei, Cătălin Stăvară, pentru şantaj şi şeful DGA, Daniel Buliga, pentru mărturie mincinoasă şi Constantin Batcă pentru favorizarea infractorului, fals material şi compromiterea interselor justiţiei.

Citește și:

Decizie surpriză într-un dosar de corupție din Botoșani! Magistrații Curții Supreme anulează interceptările convorbirilor telefonice

 

One thought on “Trimisă după gratii! Fosta șefă a Parchetului din Botoșani, condamnată la închisoare cu executare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com