Percheziții la locuințele a doi tineri din Botoșani. Au fost ridicați de mascați cu cătușe

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Botoşani, cu sprijinul celor din cadrul Postului de Poliţie Copălău şi a luptătorilor Serviciului de Acţiuni Speciale, au pus în executare, marţi, două mandate de percheziţie domiciliară emise de Judecătoria Botoşani, la locuinţele a doi bărbaţi, de 17 şi 29 de ani.

În urma probatoriului administrat a rezultat că în perioada iulie 2018-mai 2019, cei doi, atât împreună cât şi individual, au pătruns fără drept în locuinţele a cinci persoane din municipiul Botoşani, de unde au sustras diverse bunuri ( materiale de contrucţie, scule electrice şi unelte de grădinărit), precum şi sume de bani.

Prejudiciul total creat prin activitatea infracţională a fost estimat la suma de 30.000 de lei.

Cu ocazia percheziţiilor, la locaţiile vizate au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor, conform prevederilor Codului de Procedură Penală, mai multe mijloace materiale de probă precum şi o parte din bunurile sustrase, acestea fiind restituite proprietarilor.

Totodată, la locuinţa bărbatului de 29 de ani au fost identificate 151 de pachete de ţigarete de provenienţă duty free, pentru care nu deţinea documente justificative. Bunurile în cauză au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, după percheziții la locuințele a doi tineri.

Pe numele celor doi au fost emise ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore, aceştia fiind introduşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Botoşani.

Bărbatul de 29 de ani este cercetat sub aspectul comiterii unei infracţiuni de contrabandă şi a infracţiunii de furt calificat (trei acte materiale), iar tânărul de 17 ani pentru comiterea infracţiunii de furt calificat (patru acte materiale).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com