FOTO Polițiștii de frontieră, protest cu banderole negre în fața Prefecturii: Vrem protecție a polițistului. Opriți sclavia în PFR!

Peste 10 angajați ai Poliției de Frontieră Botoșani au protestat, marți, în fața Instituției Prefectului. Ei au purtat banderole negre, în memoria polițistului ucis la Timișoara și pancarte cu mesajele: ”Opriți sclavia în PFR!”, ”Echitate salarială” sau ”Condiții de muncă decente”.

Salariații de la Poliția de Frontieră cer condiții decente de muncă, protecția polițistului, având în vedere evenimentele neplăcute în ultimii ani și acordarea indemnizației de până la 20%  din salariu, care le-a fost tăiată.

Nu am vrut să facem o manifestare foarte mare pentru că și așa spiritele sunt inflamate. Sunt nenumărate cazuri când se atentează la viața polițiștilor. În autospecialele noastre se aruncă fele de fel de dispozitive pentru a sparge roților, omaneii sunt urmăriți, vă dați seama ce tragedii se pot întâmpla, până la condițiile de muncă efective. 90% din personalul Poliției de Frontieră își desfășoara activitatea în aer liber. Recunoaștem că ITPF a emis normele de protecție a muncii în ultimul an. Niște norme bune și pentru prima dată avem la nivelul ITPF așa ceva, dar să fie și aplicate. Avem colegi care îngheață efectiv iarna de frig. Avem un echipament de protecție foarte slab, la frig se face tablă”, a declarat Radu Cristian Dan, președintele Biroului Teritorial al Sindicatului Național al Polițiștilor de Frontieră

La pichetarea de marți de la Botoșani a participat și președintele Sindicatului Național al Poliției de Frontieră, Adrian Digu, care a declarat că prima acțiune de protest în sistem a început la Botoșani și va continua astăzi și la Iași, după care va fi organizat un miting în fața Ministerului de Interne, pe 19 iunie.

Liderul SNPF a cerut de la Botoșani demisia ministrului de Interne, Carmen Dan.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *