O contabilă din Botoșani lansează o carte de poezii pentru copii și desene de colorat- Picuț, un cățel drăguț. „Iubesc copilăria, mi-e dor nespus de ea”

O contabilă din județul Botoșani, în prezent pensionată, lansează, de 1 iunie, o carte cu poezii pentru copii și desene de colorat.

Este vorba despre Emilia Paula Zagavei, care locuiește în Săveni, și este o femeie cu suflet de copil. Iubește tot ceea ce ține de copii și copilărie și tocmai de aceea s-a gândit la o astfel de creație. Cartea „Picuț, un cățel drăguț” se adresează copiilor cu vârsta între 3 și 7 ani și numele îl poartă chiar de la cățelul său, Picuț.

„Să vă spun un secret, mă simt copil….Îmi iubesc copilăria, mi-e dor nespus de ea, iar acest dor îmi trece scriind poezii pentru voi. Cărticica are și multe desene de colorat, desene făcute de a mea fetiță, care este profesoară de matematică, Andreea Daniel Zagavei. Poate mulți știți de ce această carte se intitulează așa, dar pentru cei care nu știți vă voi spune eu: PICUȚ este cățelul meu în vârstă de trei ani și jumătate, un cățel cuminte și drăguț, care m-a inspirat în multe poezii”, a spus Emilia.

Lansarea cărții are loc la Centru Cultural din Săveni, în cadrul spectacolului asociației Arlechin- În lumea copiilor.

Aceasta este a doua carte tipărită, prima fiind un volum de poezii: La un pas de îngeri.  Emilia Zagavei a publicat la mai multe cenacluri literare, in revista Luceafărul, revista LOGOS și AGAPE.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *