FOTO 1,5 milioane de lei cheltuiți pentru amenajarea unei piețe agro-alimentare. La iarnă, producătorii vor sta în frig

piata dorohoi- botosaniPeste 1,5 milioane de lei au fost cheltuiți pentru amenajarea unei piețe agro-alimentare din municipiul Dorohoi, investiția fiind inaugurată, joi, cu mare fast, de primarul Dorin Alexandrescu. Platoul II al Pieţei Centrale din Dorohoi a fost amenajat la un preț exorbitant, însă nu oferă comercianților condiții foarte bune. În sezonul rece, producătorii agricoli vor trebui să stea în frig, pentru că piața nu are pereți, ci doar a fost acoperită.

Piața din Dorohoi a costat cu peste 50% mai mult decât Piața Viilor din municipiul Botoșani, care este închisă cu termopane, astfel încât să poată fi utilizată și pe timpul iernii.

piata dorohoi- botosaniAmenajarea se întinde pe o suprafață de 3.170 de metri pătrați, numărul tarabelor noi fiind de 120, dar cu posibilitate de extindere până la o capacitate maximă de 160 tarabe”, se laudă Alexandrescu.

Tot el spune, printr-un comunicat de presă, că valoarea totală a investiţiei este de 1.567.500 lei cu TVA, sursa de finanţare fiind bugetul local. Lucrările au durat 12 luni, constructorul fiind societatea Gafco Construct SRL Lozna, o societate care a avut, anul trecut, o cifră de afaceri de 6,07 milioane de lei și care pare să fie agreată de primarul de Dorohoi.

Pentru amenajarea parcării de 90 de locuri și căilor de acces, Primăria Dorohoi își propune să mai cheltuie 410.000 de lei.

piata dorohoi- botosani

 

S-a deschis Piaţa Viilor! Vezi ce zic autorităţilor despre noua piaţă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *