Vești pentru mii se șoferi! Va apărea un nou semn de circulație

sofer amendat, stiri, botosani, politieÎn Parlament a fost depusă o propunere legislativă ce prevede introducerea unui semn nou, distinctiv, pentru conducătorii auto cu deficiențe de auz. Proiectul de act normativ va fi dezbătută mai întâi în Senat, apoi în Camera deputaților, care este for decizional.

Potrivit inițiative legislative, semnul, a cărui folosire este opțională, va fi aplicat pe lunetă, în colțul din dreapta sau din stânga sus. Oricum, este nevoie și de o legitimație care să dovedească dizabilitatea persoanei în cauză.

Semnul are rolul de a-i atenționa pe agenții de circulație că la volanul mașinii se află un șofer cu deficiențe de auz și că este nevoie de un interpret și de comunicare în limbajul semnelor.

De asemenea, în caz de accident, autoritățile vor observa semnul distinctiv și, din nou, vor apela la un interpret în limbajul semnelor.

Pentru ceilalți participanți la trafic, semnul înseamnă că respectivul conducător auto trebuie atenționat, la nevoie, cu semnale luminoase, informează dcbusiness.ro, citat de bugetul.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *