Angajații unei primării din Botoșani, în vizorul Avocatului Poporului după ce o fetiță a murit de foame

Angajații unei primării din județul Botoșani, care au atribuții în domeniul asistenței sociale, sunt în vizorul Avocatului Poporului după ce o fetiță de 12 ani a murit de foame.

Avocatul Poporului solicită primarului comunei Manoleasa să verifice modul în care funcţionarii publici cu atribuţii în domeniul asistenţei sociale îşi îndeplinesc atribuţiile. Și asta după ce o fetiță de 12 ani, care cântărea doar șase kilograme, a murit.

„Avocatul Poporului a emis o Recomandare către primarul Comunei Manoleasa, judeţul Botoşani, în care i-a solicitat să dispună măsurile necesare pentru respectarea: dispoziţiilor Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare al compartimentului de asistenţă socială organizată la nivelul comunelor, având în vedere că în domeniul protecţiei drepturilor copilului, Compartimentul destinat protecţiei şi promovării drepturilor copilului are obligaţia de a monitoriza şi a analiza situaţia copiilor din unitatea administrativ-teritorială, precum şi modul de respectare a drepturilor copiilor; prevederilor stabilite, în acelaşi sens, de art.118 din Legea nr.272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului. În Recomandare i se mai solicită primarului Comunei Manoleasa să verifice modul în care funcţionarii publici cu atribuţii în domeniul asistenţei sociale din cadrul autorităţii locale îşi îndeplinesc obligaţiile stabilite prin Fişa postului în baza normelor legale în vigoare, vizând/aprobând documentele întocmite de acest compartiment (rapoarte de vizită, anchete sociale, propuneri de măsuri etc.)”, se menționează într-o informare a Avocatului Poporului.

În urma demersurilor realizate, Avocatul Poporului a constatat, între altele, că Primăria comunei Manoleasa, judeţul Botoşani a analizat cu superficialitate cazul fetiţei, întrucât nu l-a monitorizat cu atenţia necesară, fapt ce a condus la o continuă degradare a stării de sănătate a acesteia, culminând în cele din urmă cu decesul copilului.

Fetița care cântărea 6 kilograme la vârsta de 12 ani a pierdut lupta cu viața. Oamenii legii au deschis o anchetă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com