Fetița care cântărea 6 kilograme la vârsta de 12 ani a pierdut lupta cu viața. Oamenii legii au deschis o anchetă

Copilul malnutrit din Manoleasa, care la 12 ani cântărea doar 6 kilograme, a murit în spital. Din cauza stării grave în care s-a aflat, fetița a pierdut lupta cu viața la câteva zile după internare.

Alexandru Colbu, directorul adjunct al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, a declarat că medicii erau reticenți încă din momentul internării fetiței la spital.

Noi am întocmit un raport pe care l-am înaintat Poliției. Oamenii legii sunt cei care vor constata dacă s-a săvârșit vreo faptă penală în acest caz”, a spus Colbu.

Directorul adjunct al DGASPC Botoșani a declarat că nu se impune ca ceilalți copii ai familiei să fie luați în sistemul de protecție a copilului, întrucât sunt bine îngrijiți.

Reamintim că fetița care avea mai multe malformații a ajuns pe mâna medicilor de la Secția Pediatrie a Spitalului Județean malnutrit și deshidratat.

Este un copil cu paralizie cerebrală infantilă, un copil plurimalformat, cu handicap sever. A fost adus la spital deshidratat și este internat pe secția ATI. Nu este normal ca la vârsta asta să cântărească 6 kilograme, dar dat fiind condiția lui…Trebuia să aibă măcar 20 kilograme. Este malnutrit”, a precizat medicul Livia Mihalache, managerul Spitalului Județean în momentul internării.

Oamenii legii au deschis o anchetă, conform procedurilor legale, sub aspectul infracțiunii de ucidere din culpă. După ce se va primi raportul de expertiză medico-legală, se va propune o soluție procedurală, potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *