Sancțiuni aspre în cazul de agresiune de la Școala Albești. Nota 3 la purtare pentru eleva bătăușă

Fetele implicate în scandalul din curtea Școlii Albești s-au ales cu sancțiuni usturătoare. Agresoarea, victima, dar și eleva care a filmat s-au ales cu notele scăzute la purtare. Cea mai mică notă la purtare a primit-o agresoarea, respectiv nota 3.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean, propunerile au fost facute de Comisia de cercetare, discutate în consiliile claselor si validate în Consiliul Profesoral.

Eleva agresoare are 14 ani și este în risc de abandon scolar. Fata a fost plecata de acasa la Iasi, iar lîn urma sesizării școlii către poliție și asistenta sociala de la Primarie, a fost gasita de politie si adusa acasa.

De la incidentul de pe 6 mai, adolescenta nu a mai venit la școală.

Victima a primit nota 8 la purtare. Din cercetare s-a concluzionat ca ea a tăinuit incidentul și nu a anunțat conducerea școlii. De asemenea, eleva care a filmat a primit nota 5 la purtare si martorii nota 9.

Ca măsuri suplimentare s-a decis consilierea elevilor implicati.

Reamintim că incidentul a avut loc la data de 6 mai, in curtea unitatii de invatamant, pe fondul unui conflict spontan motivat de faptul ca la o data anterioara persoana vatamate i-a adresat agresoarei cuvinte jignitoare pe o retea de socializare.
Victima a declarat organelor de politie ca nu doreste sa formuleze plangere penala, insa politistii s-au sesizat din oficiu si au intocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de lovire sau alte violente.

VIDEO Revoltător! Elevă din Botoșani bătută cu pumnii și picioarele, lângă școală. Victima n-a avut nicio șansă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *