FOTO Exemplu de urmat! Un preot din județul Botoșani a donat electrocasnice unor familii sărace

Credincioșii parohiilor „Sfinții Împărați Constantin și Elena” – Chișcăreni și „Sfântul Apostol Andrei” – Sat Nou din județul Botoșani au trăit, în Săptămâna Luminată, alese clipe de bucurie și mângâiere sufletească. Prin purtarea de grijă a preotului paroh Vasile Viorel Florea s-a derulat Proiectul misionar filantropic „Fii omul pe care ai vrea să-l întâlnești”, care a avut ca scop principal ajutorarea credincioșilor aflați în dificultăți, cât și alinarea suferințelor trupești ale unor enoriași cu posibilități materiale reduse, care au avut posibilitatea să beneficieze de un tratament adecvat.

În prima etapă a proiectului, preotul paroh a avut în vedere câțiva bolnavi ai parohiei care nu au posibilitatea unui tratament adecvat, pe care i-a dus la consult medical de specialitate și apoi le-a achiziționat tratamentul prescris de medic, urmând ca și în perioada următoare să fie monitorizați și asistați medical. Bucuria acestor enoriași a fost deplină, căci părintele paroh le-a oferit și posibilitatea participării la un pelerinaj gratuit, având în vedere că, fără sănătate sufletească, sănătatea trupească nu își atinge scopul cuvenit.

În următoarea etapă, părintele paroh a venit în ajutorul vârstnicilor neputincioși care  petrec mult timp în singurătate și i-a binecuvântat cu cele trebuincioase. Mai mult de atât, a mobilizat o echipă de oameni dornici de fapte bune și a curățat iarba din curțile acestor persoane vârstnice, fapt ce a adus multă bucurie și lumină în aceste suflete apăsate de nevoi și greutăți.

În ultima etapă au fost donate aparate electrocasnice la câteva familii cu posibilități reduse, care au fost binecuvântate de Dumnezeu cu mulți prunci.

Mulțumim Bunului Dumnezeu pentru darurile pe care le-am primit – milostenia este un dar de la Dumnezeu pe care noi îl cultivăm – și Îl rugăm să ni-l înmulțească în suflete și inimi. Încercăm să împlinim cuvântul Sfintei Scripturi care ne povățuiește: «Și precum voiți să vă facă vouă oamenii, faceți-le și voi asemenea» (Luca 6, 31) nădăjduind  la chemarea cea veșnică: «…veniți binecuvântații Tatălui Meu, moșteniți Împărăția cea pregătită vouă de la întemeierea lumii» (Matei 25, 34) și să petrecem întru slava Preasfintei Treimi în veci”, a declarat pr. paroh Vasile Viorel Florea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *