Bărbatul acuzat de tentativă de omor, ridicat de polițiști. Avea mandat de executare a pedepsei

arestat- prins de politie- retinut la BotosaniUn bărbat din județul Botoșani, care a fost condamnat, luni, de magistrații Curții de Apel Suceava la șapte ani de închisoare pentru tentativă de omor a fost ridicat de polițiști. Este vorba de Ilie Alin Pleșca, în vârstă de 38 de ani, pe numele căruia instanţa de judecată a emis un mandat de executare a pedepsei privative de libertate prin care acesta a fost condamnat la şapte ani de închisoare, pentru comiterea infracțiunii de tentativă la omor.

Botoșăneanul a fost reţinut şi escortat la Penitenciarul Botoşani în vederea încarcerării.

Pe 2 martie 2016, în timp ce se aflau într-un bar din comuna de domiciliu, Pleșca l-a lovit pe Andrei Constantin Toașcă. cu pumnul în zona capului, după care a înjunghiat-o cu un cuţit în spate. Lama cuțitului i-a cauzat „o plagă cu penetrarea durei şi interesare medulară”, leziuni pentru vindecarea cărora victima a necesitat 80-85 zile îngrijiri medicale.

Pe lângă cei șapte ani de închisoare, Pleșca a fost obligat să îi plătească victimei sale daune de 20.000 de lei, dintre care 10.000 lei daune morale și 10.000 lei daune materiale. Aceeși sentință a fost dispusă, în luna martie, și de Tribunalului Botoșani, însă ea a fost contestată atât de agresor, cât și de victimă, însă luni Curtea de Apel Suceava a respins apelurile celor doi.

Tentativă de omor! A lovit un bărbat cu pumnul și apoi l-a înjunghiat cu un cuțit. Acum, și-a aflat pedeapsa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *