Meteorologii au anunțat cum va fi vremea pentru o lună. Ce ne așteaptă în iunie

Administraţia Naţională de Meteorologie a publicat prognoza pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 13 mai – 10 iunie 2019.Astfel, potrivit meteorologilor, în prima perioadă de prognoză gradul de instabilitate atmosfericã va fi în creştere, scrie Observator.tv.

La început în regiunile vestice şi sud-vestice, în zonele de deal şi de munte.

Ploile nu vor ocoli însă nici regiunile centrale şi central-sudice.

Instabilitatea atmosfericã se va manifesta prin accentuarea temporarã a înnorãrilor, averse şi descãrcãri electrice, iar pe spaţii mici se vor acumula cantitãţi de apã mai însemnate şi vor fi posibile cãderi de grindinã.

Vântul va prinde putere la munte, în sudul ţãrii şi pe arii mai restrânse în centru.

Temperaturile maxime se vor încadra între 14 şi 24 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 şi 13 grade.

Drept urmare, pe parcursul săptămânii 13 – 19 mai, regimul pluviometric va fi excedentar la nivelul întregii țări, dar mai ales în vestul și sud-vestul României, potrivit ANM.

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestui interval în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudvestice.

Vremea 13 – 20 mai 2019

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestui interval în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudvestice

Regimul pluviometric va fi excedentar la nivelul întregii țări, dar mai ales în vestul și sud-vestul României precum și la munte.

Prognoza meteo 20 – 27 mai 2019

Temperatura aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare în nordul și nord-vestul teritoriului, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână.

Vremea 27 mai – 3 iunie 2019

Temperaturile medii ale aerului vor fi în general apropiate de cele specifice acestei perioade.

Regimul pluviometric va fi ușor deficitar în sud-vestul țării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Prognoza meteo 3 – 10 iunie 2019

Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi ușor excedentare, local, în regiunile montane și apropiate de normalul perioadei în rest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *