O nouă sărbătoare naţională pentru români. Vezi când se va sărbători!

Românii vor avea o nouă zi de sărbătoare naţională, potrivit unui proiect de lege publicat în Monitorul Oficial. Legea nr. 79/2019 privind instituirea Zilei naționale a gastronomiei și a vinului românesc prevede adăugarea unei noi zile de sărbătoare națională în lista actuală dedicată acestora, scrie Digi24.

Actul normativ a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 332.

Ziua națională a gastronomiei și a vinului românesc se va sărbători în prima duminică a lunii octombrie. În această zi vom putea sărbători bogăția de gusturi și tradiții românești, dar și vinul din țara noastră. Legea prevede clar şi ce înseamnă vin românesc – “vinul obţinut din struguri proveniţi în proporţie de 100% din România şi care are inscripţionat pe etichetă drapelul României”.

Inițiatorii legii au vrut instituirea acestei sărbători pentru a celebra bogăția de gusturi și tradiții din țara noastră și pentru a aduce un plus imaginii României și turismului românesc.

“Nu există nuntă fără sarmale şi nu există campanie militară românească fără fasole la cazan. Ca să nu vorbim de ghiveciurile mănăstireşti care însoţesc acest neam ortodox de-a lungul posturilor. Bucatele și vinurile românești sunt un cumul de tradiții care încântă simțurile și cuceresc tot mai mulți admiratori și care pot deveni cartea de vizită a țării noastre”, au considerat aceștia. Arta culinară poate aduce un plus imaginii turistice în special şi a României în general “, potrivit expunerii de motive.

În această zi, vor fi organizate expoziţii şi târguri gastronomice, se mai arată în expunerea de motive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com