FOTO! Liceul din nordul Moldovei reabilitat cu 3,6 milioane de euro. „Va fi unul dintre cele mai moderne din România“

liceul mihai ciuca, saveni, stiri, botosani , proiectÎn oraşul Săveni, judeţul Botoşani, va funcţiona unul dintre cele mai moderne licee din România. Se investesc peste 3,6 milioane de euro pentru reabilitarea grupului şcolar „Mihai Ciucă”. Autorităţile locale speră ca în urma modernizării elevii să rămână în localitate şi după absolvire să dezvolte economic zona.

Într-unul dintre cele mai mici oraşe din România, în Săveni, judeţul Botoşani, va funcţiona unul dintre cele mai moderne licee din ţară. Mai precis, liceul ”Mihai Ciucă” la care învaţă deja 1000 de elevi din oraş dar mai ales din satele învecinate, va fi reabilitat cu peste 3.6 milioane de euro. Autorităţile locale speră să-i convingă pe elevi să rămână în oraş, iar după absolvire să contribuie la dezvoltarea economică a regiunii.

”Va fi unul dintre cele mai moderne licee din România”

Oraşul Săveni din judeţul Botoşani are cu puţin peste 6000 de locuitori. A fost întotdeauna o localitate semi-rurală cu puţine oportunităţi, mai ales din punctul de vedere al locurilor de muncă. În ultimii 10 ani, Săveniul a început să se dezvolte. Una dintre prioprităţi, spun autorităţile locale, este reabilitarea Liceului „Mihai Ciucă” din Săveni, o unitate şcolară în care învaţă în jur de 1000 de elevi, atât din Săveni dar mai ales din satele învecinate. Încă din anul 2017 a fost făcut un proiect de reabilitare completă a acestui liceu.

În anul 2018 a fost primită pentru reabilitarea liceului, o finanţare de peste 3.6 milioane de euro prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală( PNDL). În urma reabilitării liceul va fi efectiv transformat, urmând să fie dotat cu mai multe săli de clasă, cu laboratoare,amfiteatru dar şi numeroase alte facilităţi moderne. „Va fi reabilitat tot liceul, clădiri noi şi moderne, laboratoare, un amfiteatru mare, mai ales că există un interes pentru teatru în rândul elevilor . Investiţia este mai mult decât necesară având în vedere că avem 1000 de elevi la liceu şi o promovabilitate în primele cinci din judeţul Botoşani.”, spune Relu Târzioru, edilul din Săveni. Autorităţile locale spun că liceul va arăta cu adevărat impresionant după reabilitare. ”Va fi unul dintre cele mai moderne licee din România”. A fost angajată şi o firmă de consultanţă pentru a se ocupa de licitaţii.

O metodă de a-i ţine pe elevi acasă

Dincolo de numărul mare de elevi care învaţă acum la Liceul ”Mihai Ciucă”, autorităţile locale speră că odată cu reabilitarea liceului să crească şi mai mult numărul elevilor, mai ales din oraşul Săveni. Adică aceştia să nu mai plece la licee din municipiul Botoşani. ”Sperăm ca după modernizarea bazei sportive dar şi a liceului elevii să rămână acasă, la Săveni. Oraşul să prezinte mai mult interes şi să nu mai plece către Botoşani şi Iaşi”, adaugă edilul. Totodată autorităţile locale speră ca absolvenţii de liceu să rămână în oraş şi să dezvolte economic zona.

Sursa> adevarul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com