Rareș Bogdan, la Botoșani: Nicolae Iorga, la patru ani de zile era mai deștept decât tot Guvernul României și conducerea PSD la un loc

Candidatul PNL aflat pe primul loc pe lista partidului pentru alegerile europarlamentare, Rareş Bogdan, a declarat, joi, la Botoșani, că județul nostru a dat printre cei mai valoroși oameni ai României și a ținut să dea și câteva exemple.

Totodată, a folosit câteva ironii în discursul său la adresa PSD.

„L-am ascultat aici, n-am știut că e așa de bun că l-aș fi invitat la emisiuni pe domnul Achiței. L-a desființat pe Cuc mai bine decât aș fi făcut-o eu. Pe bună dreptate. […] Aici, inteligența este prezentă și este prezentă și în istorie și în prezent. Aici, de la Botoșani au plecat printre cele mai luminate minți ale României, Printre oamenii care au reușit să sensibilizeze planeta  sau oameni care prin artă vizuală au creat școli adevărate. Puțini români știu, și mă bucur că aceste cuvinte sunt transmise pe rețelele de socializare prin paginile de Facebook și vor afla probabil foarte mulți că de aici de la Botoșani nu a plecat doar Mihai Eminescu, n-a plecat doar George Enescu, și vă dați seama, să ai pe spatele tău doamnele care conduc cele două localități Mihai Eminescu și Enescu, este ceva uluitor, absolut uluitor și le felicit.[…]Sunt convins că sunt niște locatari în Piața victoriei, care habar nu au că vizavi de clădirea pe care o locuiesc temporar, au din ce în ce mai puțin timp de stat acolo, se află  nu doar zidurile unui Guvern, ci a unui mare savant. Dacă îi întreb astăzi pe cei care sunt în Guvernul României ce-i cu acolo o să vă spună că e clădirea de vizavi, n-o să știe cine a fost Grigore Antipa și nici într-un caz n-o să știe că a plecat de la dvs de la Botoșani.Vă asigur de asta”, a spus Rareș Bogdan.

Totodată, el a dat exemplul lui Iorga, Luchian, dar și Băncilă.

Greu găsești un loc în România, unde concentrația să fie atât de mare: Iorga, la patru ani de zile era mai deștept decât tot Guvernul României și conducerea PSD la un loc practic. […] Când vorbim de Luchian și de Octav Băncilă, dacă ar fi fost francezi probabil erau la niște cote inimaginabile, așa sunt români, îi iubim și sunt doi dintre cei mai mari cinci pictori români pe care i-am avut vreodată, tot de la dumneavoastră sunt”, a spus candidatul PNL.

Acesta a făcut o remarcă, care a stârnit râsetele celor prezenți în sală, cu privire la discursul premierului Viorica Dăncilă.

Un mare botoșănean, cel mai mare, un om care a avut grijă de acuratețea limbii române, de scrieri, un om care ne-a învățat să iubim limba română și mai ales ne-a învățat corect pe noi, pe ei nu. Astăzi, cred că săracul se răsucește în mormânt când o ascultă pe doamna Dăncilă- Alexandru Graur, tot de la dumneavoastră din Botoșani”, a adăugat Rareș Bogdan.

VIDEO Cristian Achiței, dezlănțuit la ședința PNL: Știți ce vor să facă PSD-iștii cu noi? Să ne facă bicicliști, oameni buni

One thought on “Rareș Bogdan, la Botoșani: Nicolae Iorga, la patru ani de zile era mai deștept decât tot Guvernul României și conducerea PSD la un loc

  1. Sa intelegem ca Achitei SE JOACA CU „CUCUL” ( lucru ce-i place si lui B.R.) ??? Stiintific si legal se denumeste MAS … ???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *