Fetița femeii care și-a ucis pruncul abia născut va fi dată în plasament familial, dar nu la bunici. Decizia Direcției pentru Protecția Copilului!

Fetița de șase ani, a femeii care și-a strangulat și incendiat bebelușul, va fi dată în plasament familial. Decizia a fost luată de reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului care, în urma unei anchete, au constatat că micuța, care merge la școală în clasa pregătitoare, nu avea condiții la bunici, așa că au decis să o dea în plasament familial la unchiul matern, care locuiește în Dorohoi.

Copilul de șase ani va merge în plasament familial la unchiul matern, pentru că la actuala familie unde locuiește, respectiv bunicii materni, nu sunt condițiile necesare pentru creșterea și dezvoltarea acestui copil. Am identificat familia unchiului matern care și-a asumat creșterea copilului. Momentan lucrăm la documente și când vom avea dosarul complet vom intra în instanță cu această propunere de plasament familial la unchiul matern, pe perioada anchetei. Nicio măsură privind plasamentul familial nu este definitivă. Ea poate fi revocată după o lună, un an, cinci, funcție de schimbările sau nu a mediului familial sau al condițiilor care au dus la instituirea măsurilor de protecție”, a declarat Alexandru Colbu, director adjunct al DGASPC Botoșani.

Mama și-ar fi îngropat nou-născutul în spatele casei, în satul Hudeşti din Botoşani, după ce l-a ucis și i-a dat foc.

Mariana Chițac, în vârstă de 36 de ani, va fi supusă unor investigații medicale, dar și unei evaluări psihiatrice pentru a se stabili dacă are discernământ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *