FOTO Lacrimi și suferință la înmormântarea preotului Iulian Sauciuc. Zeci de persoane au participat la înmormântarea sa

Preotul Iulian Sauciuc, în vârstă de 36 de ani, care și-a pierdut viața în urma unui cumplit accident, a fost condus, luni, pe ultimul drum. Părintele de la Biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din localitatea Buda a avut parte de o slujbă specială.

Un sobor de zeci de preoți din județul Botoșani, dar și din județele Suceava și Neamț, în frunte cu episcopul vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, Calinic Botoșăneanul, dar și protopopul de Botoșani, Lucian Leonte,  au oficiat slujba de înmormântare. Sicriul acestuia a fost purtat, în jurul Bisericii, pe umeri, de mai mulți preoți.

„Preotul Iulian a mers să ciocnească ouăle de Paște cu Dumnezeu”, a spus Calinic Botoșăneanul.

Zeci de persoane din comunitate au ținut să-l conducă pe ultimul drum și să își exprime sincerele condoleanțe față de soția acestuia și cele două fetițe rămase orfane de tată.

Iulian Sauciuc a fost înhumat în curtea bisericii în care a slujit, el fiind, de altfel, singul paroh al lăcașului de cult de la construcția sa, finalizată în 2006.

Preotul lasă în urma sa soția și cei doi copii pe care îi au împreună. Acesta s-a stins din viață ca urmare a traumatismelor provocate de accidentul rutier în care a fost implicat, dar și altor afecțiuni de care suferea.

Două fetițe au rămas orfane de tată după moartea preotului Iulian Sauciuc. Durere fără margini în comunitate

2 thoughts on “FOTO Lacrimi și suferință la înmormântarea preotului Iulian Sauciuc. Zeci de persoane au participat la înmormântarea sa

  1. 1. De ce oare unor enoriasi de rand, oameni simpli dar credinciosi, nu are cine sa le faca slujba de inmormantare, (pana intr-acolo ca uneori nici preotul, „robul Domnului” nu vine la slujba daca nu este platit bine), si unui preot care se imbata si provoaca un accident, trebuie sa i se faca o „slujba speciala” de catre un sobor de zeci de preoti?
    2. Apoi, daca se poate, o explicatie teologica despre afirmatia precum ca respectivul preot „a mers sa ciocneasca ouale de Paste cu Dumnezeu”. Cum sustineti scriptural (nu traditional) o astfel de afirmatie? Multumesc.

    1. Se vede ca nu l-ati cunoscut pe parintele Iulian… Inainte de toate el a trait pentru altii, acordand mult prea putina atentie propriei persoane! A realizat atatea fapte bune, ca merita, sincer, mult mai mult, daca se poate spune… Cine i-a cunoscut viata si faptele, nici nu se poate gandi sa il judece… ! Daca va numiti crestin -ortodox, ar trebui sa stiti pilda cu „cel ce arunca primul piatra”!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *