Pescuit ilegal la Botoșani. Zeci de persoane amendate de jandarmi

jandarmi actionand la pescuitul ilegal la Botosani 1Nu mai puțin de 25 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate sâmbătă de jandarmi, în urma unei acțiuni executate în habitatele piscicole naturale din județul Botoșani, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei. Pescarii depistați au primit amenzi însumând 6500 de lei, pentru nerespectarea perioadei de prohibiție la pescuit, care a început pe 11 aprilie.

Cu ajutorul reprezentanților Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură, participanți la acțiune, jandarmii au scos din apa acumulării Negreni o plasă monofilament abandonată, de aproape 1000 de metri lungime, care reprezintă un adevărat pericol atât pentru viețuitoarele acvatice, cât și din punct de vedere ecologic.

De asemenea, lucrătorii Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani au mai ridicat două permise de pescuit în vederea suspendării pentru 90 de zile, deoarece titularii acestora au încălcat prevederile Ordonanței de Urgență nr.23/2008 privind pescuitul și acvacultura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *