Tot ce trebuie să știi despre asigurarea de călătorie

Odata cu rezervarea unei vacante, indiferent de perioada din an, prin intermediul unei agentii sau direct online, cel mai probabil ti se va oferi optiunea de a achizitiona asigurarea de calatorie. Multi turisti insa isi pun intrebarea daca este cu adevarat necesara si utila.

Astfel, inainte de a opta si pentru o astfel de asigurare, este important sa cunosti avantajele si acoperirile acesteia, atat pentru tine cat si pentru persoanele aflate in intretinere, cum ar fi cazul sotului/sotiei sau al copiilor.

De regula, asigurarea de calatorie la nivel de grup ofera: acoperirea tratamentului in cazul unei urgente medicale in afara tarii datorare unei leziuni bruste, neprevazute sau din cauza unor simptome neprevazute. Aceasta asigura calatorul intre 3 si 365 de zile in afara tarii, in functie de preferinta beneficiarului.

Toate detaliile asigurarii medicale sunt descrise, de obicei, in brosura privind beneficiile si optiunile asigurarii. Este foarte important sa intelegi serviciile potentiale de care poti beneficia prin intermediul unei asigurari, ca sa fii precaut in cazul unei astfel de situatii, pentru a stii cum sa reactionezi.

In afara tarii, costurile medicale sunt foarte ridicate in cazul in care nu ai o asigurare de calatorie, motiv pentru care aceasta este  extrem de utila, sperand, totusi, ca nu vei avea nevoie de ea.

Din pacate, accidentele pot aparea mai des decat preconizam. Asadar, chiar daca mergi intr-o calatorie de afaceri sau intr-o vacanta, singur sau insotit, ai nevoie de siguranta si protectie. Natura imprevizibila a accidentelor si stilul de viata tot mai alert ne pun in postura de a ne lua astfel de masuri de precautie.

De ce ai nevoie de o asigurare de calatorie

  • In cazul in care ai nevoie de ingrijiri medicale, sa nu fii nevoit sa suporti aceste costuri.
  • O asigurare acopera intarzierea sau pierderea unei curse. In cazul unui zbor primiti despagubiri intarziere avion.
  • Pentru sporturi extreme, cum ar fi cazul skiatului sau pentru activitati sportive recreationale cu grad redus de risc, cum ar fi ciclismul turistic excursii montane, tenis, volei etc.
  • Poti opta pentru o asigurare suplimentara de anulare a vancantei, in cazul in care te razgandesti.
  • Ai numar de telefon dedicat la care poti suna la orice ora in cazul in care intervine unul din riscurile acoperite de polita de asigurare.
  • Repatriere funerara, deces si invaliditate permanenta totala.
  • Repatrierea copiilor minori.
  • Tratament dentar de urgenta.
  • Raspundere civila individuala.
  • Asigurarea documentelor in caz de pierdere sau furt.
  • Asigurarea bagajelor in cazul furtului, a intarzierii sau a pierderii.
  • Asigurarea in cazul in care agentia prin intermediul careia ai achizitionat biletul de calatorie falimenteaza sau intra in insolventa. In aceasta situatie, poti primi o despagubire aferenta.
  • Asigurare storno – in cazul in care zborul  sau biletul este anulat din motive ce nu tin de tine. Cert este ca pentru intarzieri de zbor, anulari sau pierderea de conexiuni poti apela la firme specializate precum airclaim.com, ei se vor ocupa de tot procesul si tu nu trebuie sa iti bati capul.

Toate cele mentionate mai sus sunt servicii care pot fi asigurate de companiile de asigurari, in functie de pachetul ales si de optiunile suplimentare dorite. Ce ramane cert este faptul ca, avand o asigurare de calatorie, ramai stapan pe situatie pentru ca stii ca, in cazul unor probleme, te bazezi pe ajutorul profesionistilor, fara sa te preocupe costurile.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *