Incendiu cu explozie în gospodăria unui botoșănean

Aparat de gătit (aragaz) în funcțiune lăsat nesupravegheat este cauza care a produs astăzi, în mai puțin de o oră, două incendii în gospodăriile unor localnici din Orășeni Vale (comuna Curtești) și Mândrești (comuna Ungureni).

La Orășeni Vale, proprietarul, în vârstă de 69 de ani a ajuns la spital cu arsuri pe față și mâini. În urma celor două incendii au fost distruse două bucătării de vară.  La Mândrești, o butelie aflată în încăperea cuprinsă de flăcări a explodat.

Majoritatea incendiilor din locuințe izbucnesc în bucătării ca urmare a neglijenței persoanelor la folosirea aparatelor electrocasnice de gătit sau a distragerii atenției în timpul gătitului pentru o perioadă de timp.

Pentru a preveni producerea unor evenimente nedorite, pompierii recomandă: Nu lăsați pe foc mâncarea nesupravegheată. Luați-o de pe foc dacă trebuie să părăsiți bucătăria pentru o perioadă mai îndelungată, păstrați prosoapele, cârpele sau alte materiale combustibile departe de aragaz, verificați de două ori dacă ați închis aragazul când ați terminat de gătit, curățați și îndepărtați depunerile de grăsime și resturile de mâncare de pe aragaz.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *