Ultima zi în care pot fi achitate taxele și impozitele locale fără penalități, dar cu bonificație

directia de impozite si taxe locale- BotosaniPopulația și agenții economici din municipiul Botoşani pot achita luni taxele și impozitele pe clădiri, terenuri și mașini fără penalități, dar beneficiind de bonificație.

Termenul de plată, pentru semestrul I 2019, al impozitelor şi taxelor locale (impozitul pe clădiri, impozitul  pe teren, impozitul pe mijloacele de transport, taxa pentru afişaj în scop de reclamă şi publicitate) a fost de 31 martie 2019, dar, pentru că această dată a căzut duminică, termenul se amână cu o zi.

De asemenea, persoanele fizice care dețin clădiri nerezidențiale nereevaluate în ultimii 5 ani anteriori anului de referință  (anul curent) și persoanele juridice care dețin clădiri nerezidențiale nereevaluate în ultimii 3 ani anteriori anului de referință au obligația să depună declarații și rapoartele de evaluare până la primul termen de plată, respectiv 31 martie 2019 inclusiv. Nedepunerea rapoartelor de evaluare determină aplicarea asupra valorii de impozitare a cotelor de impozit de 2% în cazul persoanelor fizice și de 5% în cazul persoanelor juridice.

Totodată se aduce la cunoştinţa utilizatorilor non-casnici (agenți economici, instituții publice, fundații,organizații, persoane fizice cu activitate independentă și cele care desfășoară activități economice organizate la libera inițiativă) că termenul de depunere al declarației pentru taxa de salubrizare  SIMD este 31 martie 2019, iar  termenul de plată pentru trimestrul I 2019 este 15 aprilie 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *