Elevul bătut cu sălbăticie la şcoală de preot pentru că nu-şi făcea cruce nu este ortodox. Mitropolia Moldovei și Bucovinei s-a autosesizat cu privire la cazul din Botoșani

preot, stiri, botosaniIncidentul deosebit de grav a avut loc într-o şcoală din judeţul Botoşani. Un elev de 11 ani ar fi fost lovit fără milă de profesorul de religie.

Pentru că băiatul nu a vrut să-şi facă semnul crucii, preotul l-ar fi luat de urechi şi l-ar fi dat cu capul de perete. Băiatul de 11 ani a fost dus acasă, cu urechea plină de sânge, de un sătean care l-a văzut pe marginea drumului. Îngrozită, mama a chemat ambulanţa.

A venit fetiţa după mine să îmi spună că preotul de la Dorohoi, de religie, l-a bătut. I-a rupt urechile şi e plin de sânge. Au venit colegii de la şcoală şi cu părinţii şi mi-au spus că l-a prins şi l-a izbit cu capul de perete, l-a prins de urechi şi îl ţinea în sus şi îl izbea cu capul de perete”, spune mama copilulului. Aceasta a explicat că familia este penticostală. “L-a obligat să facă cruce şi băiatul nu voia.

La spital medicii au constatat că băiatul are mai multe traumatisme. I-au făcut un examen tomograf şi l-au internat pentru investigaţii amănunţite. Toţi părinţii din satul Baranca, judeţul Botoşani, sunt revoltaţi după acest incident.

Tatăl unei eleve confirmă: „I-a obligat să se închine, să facă cruce şi să spună mai multe recitale ortodoxe. Copiii nu erau de acord. Toţi copiii erau terorizaţi. Au fugit copiii din clasă. Au ieşit ca de la filme de groază. Fata a venit acasă plângând. Suspină şi nici nu mai vrea să meargă la şcoală.”

Conducerea şcolii a demarat o anchetă disciplinară, iar poliţiştii cercetează şi ei cazul. Mitropolia Moldovei şi Bucovinei s-a autosesizat în acest caz.

Constantin Sturzu, purtător de cuvânt MMB: „Este inadmisibilă folosirea violenţei, indiferent în ce grad. Fiind preot, se derulează şi pe linie bisericească. În plus, ca profesor de religie, nu poate preda fără binecuvântarea bisericii.

Sursa: stirile ProTV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *