96% din titlurile de proprietate, emise în județul Botoșani

Aproximativ 96% din titlurile de proprietate au fost emise la nivelul județului Botoșani. Instituția Prefectului a declanșat în urmă cu doi ani o acțiune de recenzare a tuturor titlurilor de proprietate emise începând cu martie 1991, având în vedere la nivelul comisiei județe de stabilire a drepturilor de proprietate Botoșani nu exista o situație a titlurilor emise în ultimii 30 de ani.

Împreună cu reprezentanții Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Botoșani s-au inventariat 166.880 titluri de proprietate emise de comisia județeană, în perioada 1 martie 1991-1 februarie 2019.

Suntem undeva la un procent de 96% din titluri de proprietate de emis la nivelul județului Botoșani. Suprafața totală atribuită prin titluri este de 362.754 hecare, în condiția în care suprafața totală a județului este de 498. 667 hectare, deci trei sferturi din suprafața agricolă și forestieră a județului se află în titluri de proprietate emise”, a declarat  şeful Serviciului Juridic al Instituției Prefectului, Mihaela Aroşoaie.

Totodată, au fost dispuse ample verificări la comisiile de fond funciar, dat fiind faptul că au fost emise și titluri de proprietate cu încălcarea legii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com