Controale pe cursurile de apă din județ. Prefect: Anul trecut am avut parte de inundații în curți și chiar case

Începând cu data de 18 martie are loc acțiunea de verificare a modului în care au fost salubrizate cursurile de apă și au fost întreținute șanțurile și rigolele în localitățile din județul Botoșani.

Anunțul a fost făcut de prefectul județului Botoșani, Dan Șlincu, care a declarat că la nivelul județului va fi alcătuită o comisie de verificare coordonată de prefect și alcătuită din reprezentanți de la Serviciul de Gospodărire a Apelor, Garda Forestieră, Garda de Mediu și reprezentanți ai Comitetului Local pentru Situații de Urgență.

Comisiile vor verifica cursurile de apă, mai ales acolo unde în anii trecuți au fost blocaje pe aceste cursuri care au condus la inundații și pagube  materiale. Vor verifica șanțurile și rigolele, dacă au fost întreținute în această perioadă. Anul trecut am avut o problemă în acest sens pentru faptul că apa pluvială nu a avut unde să se scurgă, au fost localități în care rigolele și șanțurile erau colmatate și automat am avut parte de inundații în curți, anexe gospodărești și chiar în case și a fost nevoie de intervenția pompierilor”, a preciza prefectul Dan Șlincu.

Acolo unde se vor constata deficiente se vor trasa sarcini și măsuri iar în cazul în care nu vor fi duse la îndeplinire măsurile, se vor aplica amenzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *