Au început pregătirile în județ pentru alegerile europarlamentare: Noi măsuri pentru securizarea votului și prevenirea votului ilegal

votare, stiri, sectie de votare, alegeri, botosaniPrefectul județului Botoșani, Dan Șlincu, a emis un ordin privind constituirea comisiei județene pentru coordonarea activității pentru alegerile europarlamentare și a grupului tehnic de lucru.

Comisia tehnică este coordonată de prefect și are în componență șefi ai unor instituții cu competență în acest sens. Și la aceste alegeri, sediul Biroului Electoral Județean va funcționa în Prefectură.

Alegerile europarlamentare au loc pe data de 26 mai.

Urmează să confecționăm ștampila Biroului de Circumscripție Județeană și stampilele de control ale birourilor electorale ale secțiilor de votare. Vom organiza în acel mai scurt timp posibil instruirile secretarilor și primarilor cu privire la sarcinile pe care le au de dus la îndeplinire pentru procesul electoral. Toate aceste instruiri vor fi organizate cu sprijinul Biroul Județean al Autorității Electorale Permanente. Guvernul a dispus măsuri pentru securizarea votului și prevenirea votului ilegal. Numărătoarea voturilor va fi înregistrată neîntrerupt audio-video și procesele verbale din fiecare secție de votare pentru consemnarea rezultatelor voturilor vor fi fotografiate și trimise spre BEC de către operatorii de calculator din fiecare secție de votare”, a precizat prefectul Dan Șlincu.

Acesta susține că a fost aprobat de către Guvern bugetul pentru alegeri, însă nu a fost primită încă distribuția pentru județ

În județul Botoșani vor fi 425 de secții de votare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *